Tencuilei mecanizate

Informatii generale

Tencuielile reprezinta operatiunea de acoperire si finisare bruta a elementelor de zidarie si beton cu mortare speciale, pentru îndreptarea și nivelarea imperfecțiunilor, pentru obținerea unui suport neted, iar finisajele sa se realizeze mult mai usor si calitativ.

Pentru randament si economisire de material, in ziua de azi se utilizeaza cu precadere aplicarea mecanizata a mortarului, cu utilaje si masini performante.

Tencuiala mecanizata se aplica pe orice strat suport, atat la finisajul fatadelor cat si a interioarelor.

Tencuielile mecanizate se recomanda pentru orice cladire rezidentiala sau industriala, pentru orice proprietar de casa, vila, care doreste o casa cu finisaje de lux in timp redus si la preturi foarte accesibile!
Tencuieli mecanizate exterioare

Se utilizeaza pentru garduri sau exteriorul casei care urmeaza sa fie placat cu placi termoizolante.

Tipuri de tencuiala mecanizata:

1.Tencuială mecanizată pe bază de var-ciment este potrivită pentru nivelarea suprafețelor cu diferențe de dimensiuni sau cu erori pe verticală sau orizontală. Se execută rapid, fără mari pierderi de material și protejează zidăria.Tencuiala pe bază de var-ciment are de obicei rol de încărcătură și necesită mai multe straturi de glet. Se poate folosi la exterior și la interior deopotrivă.

2.Tencuiala mecanizată pe bază de ipsos este folosită preponderent la interior, reprezintă un suport adecvat pentru zugrăvire sau aplicarea tapetului, necesită un singur strat de glet pentru a obtine finisaje de calitate, are un rol de reglare a umidității încăperii, de protecție împotriva focului si sporeste proprietățile de izolare termică si acustică.

Avantajele tencuielilor mecanizate:

 • materialul este omogen de o caliatate superioara, cu reteta omologata;
 • materialul regleaza umiditatea camerei;
 • este mai ieftina daca socotim material/manopera;
 • este mult mai fiabila;
 • nu apar fisuri;
 • se obtin pereti foarte drepti;
 • randament de la 70m pana la 120m/zi;
 • timp de uscare foarte rapid;
 • se finiseaza mai usor, pereții vor fi drepți și netezi;
 • costuri mai mici atat la manopera cat si la materialul de gletuit;
 • se obtin colturi perfecte cu ajutorul coltarelor speciale;
 • pierderile de material sunt reduse considerabil; -consum redus de CO2 în procesul de aplicare;

Avantaje tencuiala exterioara:

Are rolul de egalizarea si pregatirea suprafetei pentru termoizolatie.

Tencuiala se aplica cu ajutorul masinii de tencuit si nu se finiseaza pentru a obtine o aderenta mai buna la lipirea placilor de polistiren.

Adezivul de polistiren este foarte scump in comparatie cu tencuiala mecanizata pe baza de ciment si pentru a obtine o termoizolatie buna se recomanda tencuirea peretilor exteriori!

Materialul poate sa fie pe baza de var ciment sub izolatie sau pe baza de ciment pentru suprafetele expuse vremii.

Pentru cerere de oferta pentru tencuieli mecanizate, costuri, informatii si sfaturi profesioniste cu privire la materialele de tencuieli, va rugam sa ne contactati.

Meniu
Call Now Button