Curatarea rosturilor de faianta
Indepartarea urmelor si resturilor intarite de chituri si adezivi pe baza de ciment de pe placile ceramice la placarile realizate cu placi din gresie, faianta, mozaic vitroceramic, gresie portelanata, klinker, cotto, granit etc cu ajutorul detergentului acid Keranet de la Mapei.
PROBLEMELE
Apar insa la curatarea suprafetelor placate, pe care observam ca au ramas pete sau urme de ciment intarit de la adezivii pentru gresie si faianta sau de la chiturile de rosturi, pe baza de ciment. O alta problema este reprezentata de murdarirea rosturilor, cu precadere vizibila daca chiturile de rosturi sunt late si mai ales de culoare inchisa, negru sau antracit de exemplu, cu ipsos rezultat de la montarea peretilor sau a tavanelor din gips carton sau chiar cu vopsea lavabila. Chiar la spalari repetate, dupa uscarea apei, suprafata chiturilor ramane patata si se pot vedea eflorescente de culoare alburie. Nu in ultimul rand, intalnim eflorescente de natura calcaroasa, ca urmare a infiltratiilor de umiditate in placare sau in zidaria aparenta. Dupa uscarea apei, sarurile solubile antrenate de apa la suprafata placata cristalizeaza si formeaza depuneri de calcar sau pete de culoare alba. Detergentii casnici nu pot indeparta aceste tipuri de pete, oricat de mult ne-am stradui.
SOLUTIA
Keranet curatare piatra
Pentru indepartarea urmelor intarite de adezivi sau chituri de rosturi pe baza de ciment este Keranet, un produs dezvoltat de firma Mapei. Keranet lichid este un detergent acid cu concentratie de 15%, ce curata placarile ceramice din gresie, faianta, piatra naturala, klinker, mozaic de sticla, zidarii din caramida, caramida aparenta, cotto si altele asemenea. Detergentul acid Keranet, reactioneaza chimic cu cimentul dar si cu carbonatul de calciu indepartand eficient resturile sau petele intarite. De asemenea Keranet lichid indeparteaza eficace si eflorescentele calcaroase si urmele de adezivi pe baza de ciment, de pe soclurile placate cu granit, piatra de rau, piatra sparta, etc., zidariile aparente din caramida, afectate din punct de vedere optic de eflorescente. Keranet nu ataca metalul, plasticul sau suprafetele obiectelor sanitare. Actiunea sa este rapida, iar aplicarea extrem de simpla.
CONTRAINDICATII
Detergentul acid Keranet nu se foloseste sub nicio forma pentru suprafete constituite din marmura sau pietrele calcaroase!
2. Keranet lichid_aplicatie – 720x576APLICAREA Se aplica Keranet lichid cu o pensula, sau prin pulverizare, deasupra petelor de adeziv sau chit de rosturi pe baza de ciment sau peste petele de calcar sau eflorescente ce trebuie indepartate. Produsul Keranet actioneaza imediat prin reactie chimica, creand senzatia de “fierbere” asupra petelor, reactionand cu cimentul sau calcarul din compozitia lor, slabindu-le aderenta pe placa sau finisaj. Se lasa astfel sa actioneze singur, timp de 5 minute. Apoi pe suprafata placilor sau a finisajului, se face o curatarea mecanica, cu un burete abraziv tip Scotch Brite, frecandu-se bine suprafetele acoperite cu urmele de adeziv, chit sau eflorescente. Petele pot fi acum indepartate cu usurinta. La final suprafata se curata si se limpezeste cu apa din abundenta, pentru obtinerea unei suprafete perfect curate.
CURATENIE LA SUPERLATIV
Keranet lichid poate fi folosit cu succes si pentru o curatenia periodica, deci la cateva luni, a bailor, bucatariilor, teraselor, balcoanelor, spatiilor comerciale placate cu gresie/ faianta, pentru indepartarea murdariei acumulate in timp in rosturi si pentru reimprospatarea aspectului si culorii chitului de rosturi. Keranet lichid corect folosit nu degradeaza si nu distruge placile ceramice sau rosturile placajelor.